Alışveriş kartı

ara toplam ৳ 0.00

Sepeti görüntüleÖdeme

Yıl sonuna kadar eğitim kataloğu, LMS kullanıcılarımıza %50 indrimli.

  • 00
    gün
  • 00
    Saat
  • 00
    dakika
  • 00
    saniye

Eğitim Teknolojisi Nedir?

Eğitim Teknolojisi Nedir?

Eğitim teknolojileri, eğitim süreçlerinde kullanılan, uygulamalar, teknikler, araçlar ve donanımlar bütünü olarak tanımlanabilir. Teknolojik araçların eğitim ortamlarında uygulanması bugün dünyadaki her okul, üniversite ve kurumun olmazsa olmazlarındandır. Eğitim teknolojisi, eğitimcilerin olduğu kadar şirket yöneticilerinin de öğrenme yöntemlerini daha verimli hale getirmesine olanak sağlarken aynı zamanda dijital ve daha organize bir eğitim yönetimi sağlar.
Yapay zekâ ile insanların yapacağı işlerin çok kısa bir süre içerisinde bilgisayar sistemleriyle yapılması amaçlanıyor. Problem çözme, karar verme, önerilerde bulunma ya da veri analizi gibi eylemlerde rol oynayan yapay zekâ, olası oluşabilecek hataları önleyerek ve zamandan tasarruf sağlayarak iş süreçlerindeki verimliliği arttırıyor. Bu dönemde, yapay zekânın kullanılacağı diğer alanlar da merak konusu olmaya devam ediyor. Yapay zekânın eğitim sektöründe nasıl kullanılacağı ve eğitim alanında nasıl katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Daha basit bir tanımlamayla eğitim teknolojisi, eğitim tekniklerini geliştirmek için bilişim teknolojilerinden faydalanmak olarak açıklanabilir. Televizyonlar, video oynatıcılar, internet ve özellikle bilgisayar öğretimin daha hızlı, daha organize, daha etkili ve daha küresel hale gelmesinde eğitim teknolojilerini temsilen önemli bir rol oynar.

Peki eğitim teknolojisini bu kadar özel yapan yönleri nelerdir?

    • Adapte olması kolaydır.
    • Kaynak çeşitliliği çok fazladır.
    • Geleneksel eğitime göre daha etkileşimlidir.
    • Dijital dünyayı tanımaya olanak sağlar.
    • Uzaktan öğrenmeyi kolaylaştırır.
    • Özelleştirilebilir ders alma imkanı sunar.
    • Eğitimciler için birçok organizasyon, planlama ve öğretim araçlarına sahiptir.
    • Materyal ve ulaşım gibi masrafları ortadan kaldırdığı için daha ekonomiktir.
Eğitim Teknolojisinin Kullanım Örnekleri
Video sunumları: Öğrenen kişilere çevrimiçi olarak izletilen videolar sayesinde bir konu üzerinde derinlemesine düşünmeleri ve video hakkında geri bildirim vermeleri sağlanabilir.
Dijital Çizim: Akıllı tahtalar, PC ve tabletler aracılığıyla öğrenen kişilerin çizim yapma potansiyellerini keşfetmeleri sağlanabilir. Bu sayede grafik tasarım ya da dijital çizim araçlarının kullanımı konusunda teşvik edebilir.
Dijital Notlar: Sesli notlar, sesi yazıya dönüştürme gibi teknolojiler sayesinde günümüzde çok daha hızlı notlar alınabilmektedir.

Slaytlar: Ders ve sunumlarda kullanılan interaktif slaytlar ile çalışılan konuların herkes tarafından açıkça takip edilmesi sağlanabilir. 

Değişen dünyada gitgide bilgisayar tarafından ya da yapay zeka tarafından yönetilen şirketlerin arttığını göreceğiz. Buna uyum sağlamak için hem gelecek nesillerimizi hem de günümüzdeki yönetici ve çalışanları bu geleceğe hazırlamalıyız. Bu noktada eğitim teknolojileri, toplumun ihtiyaçlarına göre basit ve uyarlanabilir araçlar ile bu süreçte bize destek olmaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

tr_TRTürkçe